AKTUELNO

Srpska lista saopštila je danas da nekadašnji političar sa KiM Momčilo Trajković samoproglašanjem nekakve žrtve ne brani ni KiM ni Srbe, jer ih je prodavao godinama, već želi isključivo da se zaštiti od krivičnog gonjenja nadležnih organa zbog malverzacija sa preprodajom zemljišta, čega je i sam svestan da izlazi na videlo.

- Samoproglašeni intelektualac bez ikakvog političkog legitimiteta na KiM koji je najviše doprineo raseljavanju Srba iz centralnog Kosmeta kasapeći imovinu zemljoradničke zadruge “Ratar” i Srba, Momčilo Trajković nastavlja sa demagogijom smatrajući da hiljadu puta ponovljena laž može zamaskirati njegovo sramno, krimimalno i antisrpsko delovanje - poručuju iz Srpske liste.

Navode da Trajković bombastičnim izjavama u kojima se samoproglašava žrtvom i brine šta će mu se desiti, ne brani ni Kosmet ni Srbe, jer ih je prodavao godinama nakon sukoba, i narod i zemlju, a svoju porodicu debelo obezbedio, što je, kažu, i sam potvrdio u današnjem intervjuu za jedan beogradski dnevni list, da je porodicu zbrinuo u Beogradu, a imanja prodao.

Trajković je inače izjavio da će, ako mu se nešto desi za to biti odgovoran predsednik Srbije, a Srpska lista poručuje da takvim nastupima "nekakve žrtve isključivo želi sebe da zaštiti od krivičnog gonjenja nadležnih organa zbog malverzacija sa preprodajom zemljišta, čega je i sam svestan da izlazi na videlo".

Kažu i da je spreman na sve, kako bi zaštitio svoj imetak, za koji su istragu sprovodili i tužioci Euleksa, govori i to da je nakon sukoba 1999. godine prijavio kako je bio upucan u Prištini kroz zatvorena vrata, koja po svedočenju međunarodnih istražitelja nisu bila ni oštećena.

Dodaju i da mu to nije prvi put i da Srbi na Kosovu i Metohiji pamte da je često bio žrtva čudnih dešavanja, kao kada je učestvovao u trgovini karticama mobilne telefonije Mobtel 063 kad ga je "kako je prijavio, presrela nepoznata osoba i otela kartice u vrednosti od 230.000 nemačkih maraka".

Podsećaju i da je "dva puta u čudnim požarima" pod nerazjašnjenim okolnostima izgorela dokumentacija zadruge “Ratar”, koja je, čuvala dokaze o njegovom delovanju u prodaji imovine ovog preduzeća i srpske poljoprivredne zemlje Albancima.

- On svoju demagogiju može prodavati samo tamo gde ga ne znaju. Zato mu mi srdačno poručujemo, Momčilo Trajkoviću, vreme mulja u kome se odlično snalaziš je prošlo, a ako ičega treba da se bojiš to su sud i zatvor. A i to je za ljude. Takve kao ti - poručili su iz Srpske liste.

#Kosovo i Metohija

#Momčilo Trajković

#Srpska lista

'